Pečené hrušky s pekanovými orechmi a brusnicami
Ak hľadáte vynikajúci a jednoduchý recept na zdravú maškrtu, ste na správnom mieste!
Ak hľadáte vynikajúci a jednoduchý recept na zdravú maškrtu, ste na správnom mieste! Vyskúšajte náš recept uvedený nižšie a dajte nám vedieť, ako sa páčil v rodine.
Tento recept vystačí na 8 porcií (cca. 200 cal/porcia):
Ingrediencie:
4 hrušky
16 čerstvých brusníc
2 PL nasekaných orechov
4 PL medu
Inštrukcie:
Rúru predhrejte na 350 °C.
Hrušky rozrežte na polovice a jadierka vyberte čajovou lyžičkou. Oblú časť hrušiek mierne zrežte, aby ste vytvorili rovnú plochu – zabránite tak ich prevráteniu. Pekáč vysteľte papierom na pečenie a poukladajte naň hrušky.
Do stredu každej prepolenej hrušky položte dve brusnice a ¼ PL posekaných pekanových orechov. Pokvapkajte ½ PL medu.
Pečte pri teplote 350 °C 25-30 min. alebo kým hrušky nezmäknú.
Pred podávaním nechajte hrušky 5 min. vychladnúť.
Dobrú chuť!