Jedzte zelenú zeleninu

Stále treba pripomínať pacientom, aby mysleli na jedenie zeleniny.

Stále treba pripomínať pacientom, aby mysleli na jedenie zeleniny. Keď chcú posilniť stavbu kostí, potrebujú živiny, ktoré sa nachádzajú v zelenej zelenine.

Kel, špenát, mangold, listová zelenina a brokolica obsahujú vápnik, magnézium a vitamín K, ktoré sú veľmi dôležité pre zdravie kostí. Táto zelenina obsahuje ďalšie živiny na podporu kostí a to vitamín C, kyselinu listovú a mangán. Pridajte nakrájanú zeleninu do polievky alebo ju uduste v pare a premiešajte s olivovým olejom, čerstvým citrónom a korením. Môžete jesť denne!

 

Divoká ryža a kelový šalát

4-6 porcií

1 1/2 šálky divokej ryže

3 3/4  vody

štipka morskej soli

4-5 kelových listov, umyť a posekať

1 malá červená paprika, nakrájať na kocky

1 zväzok jarnej cibuľky, nakrájať

½ šálky čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy

¼ šálky extra panenského olivového oleja

morská soľ a čierne korenie

 

Príprava: Vodu priveďte k varu a varte v nej ryžu 50-55 minút, nechajte vychladnúť. Do veľkej misy dáme nakrájaný kel, na kocky nakrájanú papriku, nakrájanú jarnú cibuľku, citrónovú šťavu, olivový olej a všetko premiešame. Pridajte uvarenú ryžu, morskú soľ a čierne korenie podľa chuti.

Môžete pridať kozí alebo kravský syr, napríklad feta pre extra porciu vápnika a vitamínu D.

Naservírujte a dobrú chuť.  

   
Vrátiť sa na začiatok